ΧΡΩΜΑΤΑ

Τα πλακάκια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του σπιτιού αλλά και του κάθε χώρου. Ο καθένας με το δικό του προσωπικό στυλ είναι ικανός να αναδείξει την αισθητική τους αλλά κυρίως να εστιάζει στην πρακτικότητα τους. Ξεκινώντας λοιπόν την αναζήτηση σου θα πρέπει να συμβαδίσεις με τον χώρο που επιθυμείς να φτιάξεις. Παρακάτω θα δεις κάποιες «χρωματικές» συμβουλές ώστε να εμπνευστείς για κοινούς χώρους που βρίσκονται σε σπίτια ή σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις.

Λευκό:

Το απόλυτο χρώμα της λιτότητας. Δεν υπάρχει πιο διαχρονικό χρώμα για δάπεδα εσωτερικών χώρων, είναι ό,τι πιο ουδέτερο θα βρεις και θα σου κάνει «εύκολη» την επιλογή των υπόλοιπων αντικειμένων του χώρου για τη διακόσμηση. Για παράδειγμα εάν αποφασίσεις να τα διαλέξεις για το σαλόνι σου θα δώσουν ένα φωτεινό τόνο και αν δεν είναι τόσο μεγάλο, θα δώσουν την αίσθηση ότι είναι πιο ευρύχωρο. Ακόμη μπορείς να διαλέξεις ένα τοίχο σε έντονο χρώμα και να τον διακοσμήσεις με ρετρό πίνακες για να πετύχεις μια αρμονική αντίθεση.

More information’s: To λευκό γυαλισμένο πλακάκι δαπέδου με τακτική φροντίδα φαντάζει πάντοτε λαμπερό.

Μαύρο:

Το ιδανικό χρώμα για οποιονδήποτε πολυτελή χώρο. Εξαιρετικά ιδιαίτερη επιλογή αποτελεί το μαύρο χρώμα σε πλακίδια, καθώς εάν τοποθετηθούν σε ένα μεγάλο χώρο με ανοιχτόχρωμο συνδυασμό τοίχων η οπτική αντίθεση ικανοποιεί και τα πιο απαιτητικά γούστα.

More information’s: Πλέον οι διαστάσεις των πλακιδίων έχουν διαμορφωθεί και σε μεγαλύτερες, το μαύρο χρώμα δείχνει μοναδικό σε μεγαλύτερες επιφάνειες.

Γκρι:

Από την χρωματική παλέτα ίσως η πιο κομψή επιλογή. Ανεξαρτήτου μεγέθους τα πλακίδια σε γκρι χρώμα προσδίδουν αυστηρότητα και ταυτόχρονα μοντέρνο τόνο. Μπορείς να τα συνδυάσεις με ανοιχτά αλλά και έντονα χρώματα στους τοίχους ανάλογα με το τι ατμόσφαιρα θέλεις να δημιουργήσεις.

More information’s: Εάν θέλεις το αποτέλεσμα να είναι περισσότερο αυστηρό χρησιμοποίησε matte πλακάκια, η γυαλισμένη επιφάνεια προσδίδει έναν πιο ανάλαφρο τόνο.

Βαθυκόκκινες αποχρώσεις:

Κινούνται γύρω από την παλέτα της κόκκινης πάστας χρωμάτων και αποτελούν έντονες και ιδιαίτερες επιλογές. Ανάλογα με το ύφος διακόσμησης που επιθυμείς να δημιουργήσεις θα έχεις γνώμονα την διάσταση του εκάστοτε «βαθυκόκκινου» πλακιδίου. Μια μεγάλη διάσταση πλακιδίου σε αυτούς τους τόνους χρωμάτων σε μεταφέρει σε έναν απόλυτα μινιμαλιστικό χώρο. Μια μεσαία διάσταση σε matte επιφάνεια σε μεταφέρει σε μια περισσότερο παραδοσιακή διακόσμηση η οποία είναι διαχρονική. Ακόμη, η μικρή διάσταση των συγκεκριμένων πλακιδίων για παράδειγμα τοποθετημένη σε τοίχο σε μεταφέρει σε βιομηχανικό στυλ.

More information’s: Όσο πιο έντονη η απόχρωση του κόκκινου στα πλακίδια τόσο πιο σύγχρονο στυλ θα αποδώσει.

Τύπου ξύλα σε διάφορες αποχρώσεις:

Ίσως τα τελευταία χρόνια η πιο «εύκολη» επιλογή για εσωτερικά δάπεδα καθώς μπορούν να συνδυαστούν με αρκετά στυλ διακόσμησης. Τα διάφορα «νερά» που παρέχουν τα πλακίδια απομίμησης ξύλου δίνουν ενδιαφέρον και σπάνε την μονοτονία σε ένα σαλόνι, σε ένα μπάνιο ή σε ένα υπνοδωμάτιο. Ιδιαίτερα ταιριάζουν σε ένα καθιστικό χώρο αφού έχουν την δυνατότητα να τον μετατρέψουν εύκολα σε πιο ζεστό και φιλικό.

More information’s: Τα στυλ διακόσμησης που μπορείς να συνδυάσεις με τα συγκεκριμένα πλακίδια είναι το ρετρό, το vintage αλλά και το ρουστίκ.

Δυο είδη πλακιδίων στον ίδιο χώρο

Ο καθένας μπορεί να διαλέξει ένα τύπο πλακιδίου ώστε να δημιουργήσει ένα ομοιόμορφο οπτικό αποτέλεσμα. Υπάρχει όμως και η εναλλακτική να χρησιμοποιήσει δυο είδη ώστε να καταφέρει να «ξεχωρίσει» τους χώρους. Για παράδειγμα, μπορείς να τοποθετήσεις πλακίδια τύπου ξύλα σε πιο σκούρους τόνους σε ένα καθιστικό χώρο και έπειτα όταν φτάσεις στα όρια της κουζίνας ή της τραπεζαρίας να χρησιμοποιήσεις ανοιχτόχρωμα πλακίδια ώστε ο χώρος να φανεί πιο άνετος.

More information’s: Τα πλακίδια σε σχήμα εξάγωνου με τα τύπου ξύλα είναι ένας πολύ πετυχημένος συνδυασμός για την συγκεκριμένη επιλογή. Take a look

Επένδυση σε τοίχο με διαφορετικές αποχρώσεις:

Η πιο εναλλακτική λύση διακόσμησης κυρίως σε τοίχους. Αισθητικά άψογα αλλά και ταυτόχρονα πρακτικά καθώς δεν χρειάζεται να ανανεώνεται συνεχώς το χρώμα. Τα επενδυτικά πλακίδια σε άπειρες γήινες και όχι μόνο, χρωματικές επιλογές θα σε πείσουν να δώσεις ένα διαφορετικό στυλ διακόσμησης στον χώρο που επιθυμείς.

More information’s: Επενδύσεις μπορούν να γίνουν και σε εξωτερικούς τοίχους χώρων αλλά και σε επιφάνειες οικιακών / επαγγελματικών χώρων όπως τοίχοι κουζίνας, μπάνιων αλλά και στο τζάκι.

Συγκατάθεση cookie