Επιφάνειες και Φινίρισμα

Οι τύποι πλακιδίων που σας προσφέρουμε καλύπτουν όλες τις επιλογές των επιφανειών. Καθεμία από αυτές έχει τη δική του αισθητική και λειτουργικότητα. Από την θεαματική υφή του γυαλισμένου στην σύγχρονη απλότητα του matte και στην αυθεντικότητα της φυσικής υφής. Καθεμία παρουσιάζει το δικό της χαρακτήρα και το οπτικό αποτέλεσμα σας παρέχεται από την πρώτη ματιά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια εξήγηση των επιφανειών ώστε να γίνουν πηγή έμπνευσης σας.

Γυαλισμένη Υφή

Διαλέγοντας μια γυαλιστερή επιφάνεια με ένα απαλό φινίρισμα, η γκάμα των τόνων που σας προσφέρεται είναι πλήρης. Από φωτεινά σημεία μέχρι σκούρες σκιές. Η θεαματική λάμψη που αποτελεί μέρος της πραγματικής δομής του πλακιδίου αλλά και η επιφάνεια που δεν φθείρεται και δεν ξεθωριάζει, την καθιστούν αναμφίβολα κατάλληλη για χώρους υψηλής ροής κυκλοφορίας όπως γραφεία, καταστήματα, υποδοχές ξενοδοχείων, μπάνια ακόμη και κουζίνα.

Με την υψηλή αντίθεση, τα μαρμάρινα μοτίβα καταλαμβάνουν «δυνατό» και πιο ξεκάθαρο αποτέλεσμα καθώς οι φωτεινοί αλλά και οι πιο σκοτεινοί τόνοι γίνονται πιο τολμηροί από ότι θα ήταν σε μια έκδοση φυσικής επιφάνειας του ίδιου πλακιδίου.

Η γυαλισμένη υφή είναι εύκολο να διατηρηθεί καθαρή και ταυτόχρονα εξασφαλίζει αντοχή σε τυχόν «γρατζουνιές», χαράξεις και λεκέδες.

Ακόμη, σε γυαλισμένη υφή υπάγονται πλακίδια μορφής πέτρας και πατητής τσιμεντοκονίας. Στην περίπτωση αυτή το γυαλιστερό προσθέτει «ζωντάνια» και χρώμα στο πλακάκι καθώς και υψηλό βαθμό αντανάκλασης. Κρατήστε μια σημαντική σημείωση, όταν τα πλακάκια είναι βρεγμένα υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα ολίσθησης για αυτό και πάντα προτείνονται για εσωτερικούς χώρους, επενδύσεις τοίχων και επιφανειών.

Matte Υφή

Τα ματ πλακίδια, έχουν μια κοκκώδη και σκληρή επιφάνεια χωρίς να προσφέρουν αντανάκλαση στο τελείωμα τους. Βοηθούν στη δημιουργία απλής, ρουστίκ και παραδοσιακής εμφάνισης. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δάπεδα μπάνιων και δάπεδα καθιστικών χώρων. Με δεδομένο ότι είναι ανθεκτικά έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν και σε κάποιους εξωτερικούς χώρους.

Φυσική Υφή

Η επιφάνεια ενός φυσικού πλακιδίου «αντιγράφει» συνήθως το φινίρισμα του υλικού στο οποίο βασίζεται. Συγκεκριμένα, για ένα τέτοιου είδους πλακίδιο τύπου πέτρας ή πατητής τσιμεντοκονίας η επιφάνεια θα είναι σχεδόν ίδια με την εμφάνιση και την αίσθηση του φυσικού υλικού βέβαια με τα δικά του χαρακτηριστικά και σχέδια. Ιδανικά μπορούν να δώσουν νόημα σε επενδύσεις τοίχων μπάνιου, εσωτερικών – εξωτερικών τοίχων και τοίχων κουζίνας. Σας παρέχεται η ευκαιρία να αισθανθείτε την αυθεντικότητα κυριολεκτικά.

Ημιγυαλισμένη Υφή – Lappato

Με τον όρο Lappato ή Semi Levigato, εννοούμε μια πινελιά γυαλισμένης υφής στην επιφάνεια του πλακιδίου. Σε αντίθεση με την φυσική υφή η οποία δεν προσφέρει καμία λάμψη στο τελικό της αποτέλεσμα, η ημιγυαλισμένη υφή στην όψη της φαντάζει κομψή και διαχρονική σε χώρους όπως είσοδοι κτιρίων αλλά και χώρους αναμονής.

Αντιολισθητική Υφή – Grip

Ιδανική επιφάνεια σε ότι έχει σχέση με το υγρό στοιχείο, όπως περιβάλλον χώρος πισίνας, κοινόχρηστα μπάνια και ντουζ. Τα συγκεκριμένα πλακίδια προσφέρουν μια εξαιρετικά ανθεκτική επιφάνεια ολίσθησης γνωστή ως R-11. Ειδικά σχεδιασμένα για εξωτερικούς χώρους και υγρές επιφάνειες όπου η αντιολισθητική αντίσταση είναι απαραίτητη. Κρατήστε σαν σημείωση ό,τι ο κίνδυνος ολισθηρότητας είναι αδύνατο να εξαλειφθεί εντελώς όμως τα πλακίδια αυτά ενδείκνυνται για δημόσιους χώρους όπου η ροή κυκλοφορίας είναι ασταμάτητη.

Οι περισσότερες συλλογές πλακιδίων που σας προσφέρουμε διατίθενται σε φυσική και αντιολισθητική επιφάνεια. Η λύση αυτή είναι ιδανικοί για όσους επιθυμούν ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα σε εσωτερικούς – εξωτερικούς χώρους. Βέβαια θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εάν χρησιμοποιηθούν δυο διαφορετικές επιφάνειες η εμφάνιση των υλικών ενδέχεται να έχουν μια μικρή διαφορά παρόλο που έχουν το ίδιο σχέδιο.

2 cm / 20 mm Πάχος

Ό,τι αφορά σε εξωτερικό χώρο δεν μπορεί να μη συνδυαστεί με την κατηγορία πλακιδίων 2 εκατοστών ( 20 χιλιοστών) σε πάχος. Πρόκειται για ειδικές σειρές πλακιδίων από τα εργοστάσια ώστε η χρήση τους να είναι αδιαπέραστη από το νερό, να μην αλλοιώνονται από φθορές, να μη λεκιάζονται μόνιμα αλλά και να μην σπάνε.

Με πολλαπλές επιλογές κατά την τοποθέτηση τους είναι ιδανικά για αίθριους χώρους, μπαλκόνια, μονοπάτια καθώς και για εσωτερικούς χώρους οι οποίοι έχουν μεγάλη κίνηση ή χρειάζονται ανθεκτικότητα σε μεγάλα φορτία.

Όλες οι σειρές πλακιδίων 2 εκατοστών είναι διαθέσιμες και στην αντιολισθητική κατηγορία. Μπορείτε να δείτε τις συγκεκριμένες σειρές πατώντας εδώ.

Rectified Πλακίδια

Όλα τα πλακίδια από πορσελάνη είναι ικανά να ξεπεράσουν τις πρότυπες δοκιμές των εργοστασίων και να περάσουν σε μια ακριβής διαδικασία διόρθωσης. Με τον όρο rectified, εννοούμε ότι κάθε πλακίδιο έχει μετά την παραπάνω διαδικασία γραμμές κομμένες με ακρίβεια και ίδιο μέγεθος.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας κατασκευής πλακιδίων, τα υλικά από πορσελάνη ψήνονται σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες προκαλούν την συρρίκνωση τους, τότε λοιπόν είναι ιδανική ώρα κοπής ώστε να βγει το ακριβές μέγεθος τους. Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό για τη συγκεκριμένη κατηγορία πλακιδίων είναι ότι κατά τοποθέτηση τους οι γραμμές είναι τόσο ενοποιημένες που κάνουν το αποτέλεσμα σε μεγάλο βαθμό ομοιόμορφο οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν στενοί αρμοί ή και καθόλου.

Υφή Μετάλλου

Αντανακλάσεις από μέταλλο για αυθεντική και υψηλής τεχνολογίας εμφάνιση. Με χαρακτήρα αποφασιστικό και πρωτοποριακό η μεταλλική υφή θα πάρει κυρίαρχη θέση σε αρχιτεκτονικά έργα, εσωτερικού και εξωτερικού σχεδιασμού με ιδιαίτερο και μητροπολιτικό στυλ.

Δείτε ολα τα Πλακάκια

Συγκατάθεση cookie